Min historie

Jeg har sat uret kl. 06 og taget smertestillende, for at komme ud af sengen. Jeg har kæmpet med smerter (og lægerne), for at få det bedre. Jeg har slidt mig op, så jeg til sidst måtte sygemelde mig med stress.

Jeg har fået at vide, jeg aldrig ville kunne få børn, men fik alligevel fertilitetsbehandling. Jeg har aborteret – og født for tidligt… MEN… jeg har også vendt mit liv til det bedre, og lever nu uden smerter sammen med min mand og vores TO børn – den sidste “lavet naturligt” og født i december 2015.

Læs min historie – og se min forvandling!

Fra et liv med endometriose, infertilitet og stress – til et liv uden smerter med 2 børn

INVALIDERENDE ENDOMETRIOSE

Første gang jeg tog til lægen med underlivssmerter var jeg 14 år. Jeg fik at vide at menstruationssmerter var almindeligt, og jeg kunne få en recept på Ibumetin, som jeg kunne tage efter behov. Det blev senere til Ibumetin, Dolol, Kodein, Kodipar og ja – listen blev lang. Det blev listen med sygedage også. I slutningen af mine 20’ere havde jeg typisk 5 sygedage om måneden omkring min menstruation – og nogle gange også et par dage omkring ægløsning. Min karriere var kun reddet af hjemmearbejds-plads.

Jeg var 27 år inden, jeg fik konstateret endometriose. Og så startede den store “behandling”. 7 års (vanvittig) famlen i blinde med diverse syntetiske hormonbehandlinger.

Jeg havde taget p-piller siden jeg var 15, fordi lægerne (og ja, jeg skriver lægerne, fordi jeg i jagten på en læge, der ville tage mig og mine smerter seriøse, måtte skifte læge mange gange) mente at p-piller var den bedste måde at begrænse mine menstruationssmerter på og udviklingen af min endometriose.

ENDOMETRIOSE FORVÆRRES AF P-PILLER

Jeg ved nu at P-piller kun forværrer situationen, fordi de indirekte skaber østrogendominans og ødelægger kroppens naturlige produktion af det livsnødvendig progesteron, fordi de samtidig stopper ægløsningerne.

Men da jeg fik konstateret endometriose, fik jeg at vide, at jeg nu skulle tage p-piller uafbrudt, og vente med at holde pause, til mine slimhinder selv udrensede og ville give dét, der mindede om en “rigtig” menstruation. Det gjorde jeg så i 2 år. 2 år, hvor jeg kun fik det værre.

Herefter besluttede lægerne at udsætte mig for en kikkertoperation, hvor de fjernede det endometriosevæv, jeg havde. Siden hen har jeg så fundet ud af, at min venstres æggestok er blevet sammenklistret af arvævet fra denne operation.
Samtidig med operationen lagde de en
Mirena spiral op, som jeg fik fjernet efter 6 måneder, da jeg havde lokale smerter fra spiralen hele tiden, der blev værre og værre.

Grundet de mange smerter, valgte lægerne på Skejby sygehus at sætte mig i kunstig overgangsalder ved at give mig en sprøjte med Zoladex, der ville sætte mig i kunstig overgangsalder i 3 måneder – det gjorde de så 2 gange med 3 måneders mellemrum, med tanken om at jeg, når jeg fik min menstruation naturligt igen, kunne påbegynde fertilitetsbehandling med min mand. Selv om de ikke troede jeg ville kunne opnå en graviditet. De forventede at jeg ville få min menstruation efter 6-7 måneder, i maj – jeg fik den juleaften. 20 kilo tungere end da jeg fik den første sprøjte. Men “vægtstigning hang ikke sammen med hormonerne”, sagde overlægen på Skejby…

SYGEMELDT MED STRESS OG BESAT AF HORMONER, DER IKKE HJALP PÅ ENDOMETRIOSEN

I mellemtiden havde jeg måtte sygemelde mig med stress, hjertebanken og synsforstyrrelser. Jeg følte mig simpelthen utilstrækkelig og ved siden af mig selv. Besat af hormoner, som fremmedgjorde min krop og mit sind – og ingen havde en forklaring, andet end at det var psykosomatisk, og jeg blev henvist til en psykolog – med underlivssmerter?!?

FERTILITETSBEHANDLING OG UFRIVILLIG ABORT PGA ENDOMETRIOSE

Magtesløs og frustreret over at min krop “ikke virkede (overhovedet)” startede min mand og jeg i fertilitetsbehandling i februar året efter. For selv om vi ikke havde brugt prævention de sidste 3 år, var der ingen “gevinst” og endometriose kan forværre chancerne for at opnå en graviditet – i det hele taget.

Efter flere forgæves insemineringsforsøg holdt vi en pause, og startede IVF behandling i august 2010. Jeg blev svært overstimuleret af hormonerne, og blev indlagt i  3 uger på Skejby med mave/underlivssmerter, ophobet væske (så jeg lignede en der var klar til at føde) og fik dræn stukket igennem maven, hvor de tappede 6 liter væske det første døgn, og samtidig gav mig drop med væske, fordi overstimuleringen gjorde, at der opstod øget væskedannelse i æggeblærerne, og væsken sivede ud af mine blodbaner og ind i bughulen. Det var yderst smertefuldt. Det eneste positive under den indlæggelse var beskeden om at jeg VAR GRAVID!!

Jeg var dog sygemeldt med gener fra overstimuleringen hele min graviditet, og kunne ikke gå 100 meter uden jeg følte, at jeg “tabte underlivet”, hvilket lægerne gav endometriosen og overstimuleringen skylden for, og sagde at jeg ville have godt af at bevæge mig lidt. Jeg er er idag dybt taknemmelig for, at jeg ignorerede deres råd, og lyttede til mig krop – for min graviditet varede desværre kun 6 måneder, og jeg fødte 3 måneder for tidligt i 27+0. En typisk risiko for kvinder med østrogendominans og mangel på progesteron, hvilket også forklarer den store andel af kvinder, der havde modtaget fertilitetsbehandling på neonatalafdelingen.

ALDRIG MERE SYNTETISKE HORMONER

Men hvad gør man så, når man er ramt af hårde smerter 1 gang om måneden? Efter jeg fødte min første søn kom jeg til en samtale hos endometriosespecialisterne på Skejby sygehus, som sagde at de ikke rigtig kunne tilbyde mig andet end en ny operation + spiral. Jeg blev dybt frustreret og begyndte at græde, hvortil de spurgte: “Hvorfor bliver du så påvirket af det her?”. Jeg kunne simpelthen ikke forholde mig til deres manglende empati, og valgte at gå.

Den dag besluttede jeg, at jeg ALDRIG mere ville indtage syntetiske hormoner. NO MATTER WHAT!!!

Jeg besluttede derfor, at jeg måtte finde andre udveje end lægernes behandlingsforslag og de kunstige hormoner, og dykkede ned i kosten. Jeg måtte finde en vej ud af denne enorme østrogendominans. Jeg følte mig besat af hormoner og kunne ikke mærke min krop. Jeg vidste bare at jeg var i ubalance.

Jeg har derfor gennem de sidste 5-6 år sat mig ind i stort set alle diæter, der er på markedet: LCHF, Keto, Vægtvogterne, Verdens bedste Kur, Dukan, Spis dig Gravid, Vægtkonsulenterne, 5:2, Kernesund, Detox kure, 3 Step, Lene Hansson, RAW food, you name it – jeg har prøvet det på egen krop og har sat mig ind i alverdens opskrifter, tankegange, teorier og måder at “ændre min livsstil” på.

Mange af teorierne bag alle disse diæter indeholder gode elementer, og virker da også på hver sin måde – men ingen af dem virkede så godt på min krop, at det kunne holde i længden, og har heller ikke været den helt rette vej ud af smerter, ophobede østrogener og fedt. Derfor fandt jeg min egen “opskrift” på kost og kosttilskud, der bragte mig i balance.

Alle mine anstregelser resulterede også i en naturligt opnået graviditet i starten af 2013, som jeg desværre tabte. Den gang vidste jeg endnu ikke, at der er en kæmpe risiko for at abortere, når man er i så stor progesteronmangel, som jeg var. Havde jeg bare haft den viden dengang, som jeg bestrider idag – havde jeg måske også haft et barn mere…

Der manglede lige dét sidste – og afgørende for, at jeg kom i hormonel balance – nemlig NHT Naturlig Hormonterapi ®.

Da det sidste kom på plads, og jeg slap af med over 20 års østrogen dominans – og de 20 kilo, kunne jeg igen glæde mig over synes af de to streger på graviditetstesten, da jeg i marts 2015 konstaterede at jeg HELT NATURLIGT var blevet GRAVID!!

Min graviditet var fantastisk og jeg arbejde til ugen inden jeg fødte med at hjælpe andre i hormonel balance. I marts 2016 vendte jeg tilbage fra barsel og har nu hjulpet over 900 mænd og kvinder med at finde tilbage til sig selv og komme i hormonel balance.

MIN BAGGRUND

Min passion for kostens indvirkning på kroppen og dens mekanismer har givet mig stor indsigt i, hvad der skal til for at fjerne dioxinophobninger, fremmedøstrogener, og etablere den balance, det kræver for at styrke kroppens evne til at optage næring og have et velfungerende immunforsvar.

Jeg har selv været “hele møllen” igennem, kan forholde mig til dine frustrationer og ved, hvad det vil sige at føle sig magtesløs overfor lægernes vurderinger og anbefalinger, samt være fortabt og ikke have nogen steder at henvende sig – men samtidig nægter at give op!

Efter 15 år på P-piller og 7 års “forsøg” med hormonbehandlinger og fertilitetsbehandling, følte jeg mig besat af kunstige hormoner.

Jeg kunne ikke kende mig selv – eller min krop, og der var ikke noget, der havde virket – tværtimod, så havde den hormonbehandling, jeg var under, gjort det værre. Jeg havde endnu flere smerter end før, og min psyke hang i pjalter.

De erfaringer jeg har fået fra min egen situation, gør at du ikke behøver at forklare dig. Jeg ved, hvordan du har det!

Det jeg gør nu, er at give mine erfaringer videre og hjælper dig, så du kan nyde godt af den viden jeg har indenfor brugen af, samt forskningen indenfor NHT® Naturlig Hormonterapi og de resultater man kan opnå.

Det er intet mindre end mirakuløs, og jeg kan slet ikke vente med at hjælpe andre.

De sidste 6 år har jeg hjulpet mere end 900 mænd og kvinder – og jeg klar til også at hjælpe dig!

Min specielle metode, tager udgangspunkt i en kombination af alle mine uddannelser, kurser og flere års anvendelse af coaching som værktøj, herunder stress håndtering, forandringsledelse mm., som er særlig effektivt til at rykke ved holdninger og vaner, og opnå resultater om det så er stressreduktion, livsstilsændringer, vægttab, smertelindring, forbedring af din fertilitet eller personlige udviklingsmål, det drejer sig om.

Jeg lægger stor vægt på kost og kosttilskud og har en uddannelse som Kostvejleder hos Birgitte Nymann,suppleret af Annette Harbech Olesen. Denne uddannelse har lært mig rigtig meget omkring kroppens funktioner og vedligeholdelse heraf, samt hvad der skal til for at opnå optimal energi og velvære. Som kostvejleder har jeg også lært at sammensætte kosten, så du opnår størst effekt af den næring du tilfører kroppen i form af fødevarer og kosttilskud.

Jeg har endvidere taget en efteruddannelse indenfor NHT® Naturlig Hormonterapi, som er baseret på forskningen bag bogen Naturlig Hormonterapi – du har et valg, samt de over 20 års erfaring Dr. John Lee har indenfor brug af bioidentiske hormoner.

Endelig har jeg gennemgået videreuddannelse indenfor orthomolekulær hos Claus Hancke, der i mange år har været indehaver af IOM –Institut for Orthomolekylær Medicin i Kgs. Lyngby.